The Path of The Peaceful Warrior

För några år sedan fann jag en skatt. Jag kommer nu inte ihåg vart jag fann denna fantastiska tingest. Men det var inte i en guldpläderad kista gömd inuti ett otillgängligt tempel i Amazonas djungler. Och jag har inte på sant manér á la Indiana Jones kämpat mig fram till den rinnande i mitt anletes svett, jagad av diverse skurkar.  Nej. Jag har för mig att jag fann denna skatt på Pocketshop på en Centralstation, antingen i Göteborg eller Stockholm. Vilket är alldeles strålande nyheter för jag hoppas du som läsare av denna text blir nyfiken och letar upp ett eget exemplar av boken. Bor du i Kungälv är det bara att hojta till så kan du låna mitt exemplar förövrigt.

Låt oss komma till sak; Boken heter ”Fyra Grundstenar till ett bättre liv” och är skriven av Don Miguel Ruiz.

 

Sammanfattning av klokskapen i boken:

Var sann i ditt tal.

Ta ingenting personligt

Ta ingenting för givet

Gör alltid ditt bästa.

 

Thats it? Yes. Thats it. Jag har läst boken från pärm till pärm en gång och utvalda delar oräkneliga gånger. Låt mig berätta om hur jag tolkar det som sägs.

 

Vi människor går alla runt i en dimma. En dimma av våra egna tankar och tolkningar av världen runtomkring. Vi drömmer konstant, oavsett om vi sover eller är vakna.

 

Var sann i ditt tal

Ord är makt, kanske det mäktigaste vi människor har här på jorden. Använd dina ord med kärlek och sanning. Skvallra inte om andra. Ord kan förändra liv och skeenden på jorden. Att vara sann i sitt tal är att inte ljuga, skämmas för den man är eller förminska sig själv.

 

Ta ingenting personligt

Ingenting någon annan gör eller säger beror på mig.  Ingenting. Allt alla gör är en tolkning och projicering av sin egen verklighet och dröm. Säger någon att jag är ett praktarsle ska jag inte ta det personligt. Säger någon att jag är världens bästa influencer på Instagram ska jag inte ta det personligt heller.

 

Ta ingenting för givet

Våga fråga. För vi vet inte hur andra tänker. De scenarier, tankegångar och skeenden vi låter våra sinnen skapa är bara våra egna. Hur skulle de kunna vara en allmängiltig sanning?

 

Gör alltid ditt bästa

Gör alltid ditt bästa så behöver du inte lägga tid på att känna skuld och självkritik. Ditt bästa varierar från dag till dag, timme till timme beroende på yttre och inre förutsättningar. Sömn, hälsostatus och förberedelser är enkla exempel på saker som påverkar oss från stund till stund.

 

Jag har bara skrapat på ytan av djupet i dessa principer och är en novis som varje dag  agerar på ett annat sätt än principerna säger. Jag tar saker personligt. Personligt som f*n till och med. Jag ägnar timmar åt att tänka hur den personen kunde säga vad den sa och hur fel det är. Jag väljer ibland att skvallra, den tillfälliga dopaminkicken och känslan att tillhöra blir starkare än den djupare känslan av att vara sann i mitt tal. Jag tar också hundratals saker för givna varje dag. Allt från att mina barn ska förstå precis hur jag tänker gällande morgonens rutiner eller att kollegor ska förstå att min idé och tolkning är den rätta! Jag förebrår mig själv och känner skuld och ånger. Skulle gjort si, skulle absolut inte gjort så. Känner mig värdelös och dålig.

 

Men jag försöker innerligt att utforska och leva efter dessa principer numer. I kombination med mindfulness och medveten närvaro känner jag en tydlig skillnad. Som en lättnad och en känsla av…harmoni. Jag ska fortsätta längs denna väg. The peaceful warriors path. Låter coolt. Är coolt.

Läs boken och bilda dig en egen uppfattning. Det kan förändra även ditt liv.

Peace and love

Joey

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Follow by Email
Instagram